Påmønstret

Påmønstrede fribyttere

alle de andre uforudsigelige oplevelser, som et levende havnemiljø også kan byde på.


Derudover vil vi gerne fremhæve 

Visens Skib alias SY Ellinor af Ebeltoft;

det skønne skiw, som er en MØN 451 med en 20 m høj mast, en dybgang på 2,10 m og en kampvægt på 18 ton.


Fordomsfrit huser og transporterer hun sin mere eller mindre sejlvante og musikalske indmad fra havn til havn og bidrager meget væsentligt til at gøre turnéen til en stor og dejlig oplevelse for de medvirkende.

Tænk at så mange forlader kuglegrill og husalter for at opleve vores besætning af gale fribyttere udi sang og musik optræde på slap line. Vi er lige benovede hver gang, og vi håber, at vores glæde kan mærkes på den indsats, vi gør for at bidrage til den gode stemning i den blå time på en lille dansk havn.


Ét er sikkert - vi har altid fantastiske kulisser til rådighed, og håber at publikum til gengæld vil bære over med det strålende danske sommervejr samt konkurrencen fra badenymfer, trafik, losning, tanktømning, galpende tæppepissere, livlige branderter og


De vigtigste medvirkende i enhver koncert er selvfølgelig

et medlevende publikum

Leni Petersen alias

Søfartsstyrelsen og Mega(m/k)okken

er uundgåelig hele vejen

Leni begyndte at underholde for at få mere opmærksomhed og slippe for at gøre rent. Rengøringsgrejet blev om-dannet til en simpel (balje)bas og

vokalerne uddannet i badeværelset.

Hun er højlydt og taktløs i enhver sammenhæng og gør også en del i såkaldt ”special effects”.

 

Sammen synger de hvad som helst på en højst personlig måde

- bare musikken svinger lidt mere

end kvaliteten.

Foruden på Visens Skib slår de deres folder i Visens Skibs Kulingsårkæster SpilLEVENDE året rundt.

Niels Skouby                                               alias Kaptain Høiben

er uundgåelig hele vejen

er fast inventar ombord og initiativtager til togtet med Visens Skib.


Niels er aldeles hæmningsløs både som kaptain og på guitar og vokaler og han har optrådt både på vinyl og live - men aldrig som dødbider

- og desuden i diverse medier i Grønland, Sverige, Norge, Tyskland, Irland, Letland og Ungarn.

 

Niels søsatte for første gang i 2000 fra egen SY Ellinor af Ebeltoft kulturfremstødet for dansk sangglæde; Visens Skibs sommertogt.

30/6-30/7

Iben Hasselbalch alias Bamlingsskinken

Iben gør det på alle sprog - næsten da.

Som litterær oversætter og har hun bl.a. danskificeringen af Isabel Allendes bøger samt den bedste udgave af ”Ridderen af den bedrøvelige skikkelse” på samvittigheden.

Også inden for viserne lægger hun kaster hun sig over fransk, mexikansk og spansk

og det gør hun med en sangglæde,så man næsten tror, at man forstår hvert et ord. Desuden oversætter hun andre landes sange og viser til dansk med såvel indlevelse som profes-sionalisme og har udgivet flere CDer med sine egne viser. Iben har - foruden en harmonisk sangstemme og et ditto humør - et meget vellignende ydre, men til kaptainens store ærgrelse bader hun med tøjet på på grund af farerne, der lurer i brændingen.

30/6-8/7 og 21/7-30/7

Janni Andreasen alias Honningmelonerne

Stakkels Janni er blevet alvorligt miljøskadet af en opvækst på Rosenteatret i Århus og leverer såvel troværdigt drama som en velstemt og s(pr)ød sopran.

Udover at være uforfærdet og fræk som en slagterkøter - såvel til søs som i Århus Fest-ugerevy - er Janni så hæmningsløs,at det næppe er overgås af andre på Visens Skib.

Hendes vigtigste opgave ombord er at levere såvel grove som raffinerede årsager til latter blandt besætningen

Muligvis sporadiske og uventede nedslag ombord.......

Frank Pedersen alias Vidunderbarnet             

fik visesang ind under huden med modermælken og lærte at spille trompet allerede som 5-årig, hvilket giver anledning til alvorlig mistanke om, at Frank enten var et vidunderbarn eller også var velsignet med meget modige eller stokdøve forældre.

Derudover spiller han bazzz, elsker jazzz og er særdeles fortrolig med en guitar.

Faktisk ved vi i skrivende stund ikke, hvad han ellers har af lydbilleder oppe i ærmet, men Frank har oplyst, at det ikke er en obo. Oboer i ærmerne lader sig også kun vanskeligt gøre i en normal påklædning og ligesom kammeraten Tørsejleren er han egentlig kun forklædt som voksen.

Frank er ligeså hyggelig og humoristisk, som man forledes til at tro ud fra hans kontrafej, men ligesom Tørsejleren flotter han sig med et motto: "Der findes ikke god eller dårlig musik, kun god eller dårlig udførelse".

30/6 - 8/7 

Helge Alfred Lund alias Vovehalsen

                                        30/6 - 8/7

John Nørgaard alias Tørsejleren

John er absolut mere tørsejler end torpedo. De eneste både han normalt kommer i nærheden af er dem i “både…og”. Hans repertoire består udelukkende af selvskrevne sange og viser, som primært har et humoristisk indhold.

I en årrække i 80’erne var han medlem af det legendariske

crazy-orkester Østjysk Musikforsyning.

I anledning af sit 50 års jubilæum arbejder han på en ny CD, som vil få titlen “Afkog af en bagklog”. Sangteksterne på denne cd vil kredse om Johns lange udvikling fra protestsanger til protesesanger.

Hans motto er heldigvis: “Det er aldrig for sent at give op!"

Begyndte at spille guitar og synge de populære folk og protestsange til havns i 1970 under en rejse rundt om Afrika til Japan med et af datidens linieskibe. Senere blev det i studietiden til underholdning rundt på nogle aarhusianske og københavnske værtshuse, som datidens kendte troubadourer ikke besøgte.

Indspillede i 2010 ’Junction Lodge’ som er en engelsksproget CD med egne sange.

På dansk udgav Helge i 2015 singlen ’Traktortræk’ og i december 2019 blev det til yderligere 2 singler ’Flaskepost fra Afrika’ og ’Jørgens sang’.

Alle sangene kan hentes på div. streaming sites på nettet ved at søge på h.a. lund eller sangens eller albummets titel - I foråret 2020 blev så det første danske album færdigt.

Helge har i de senere år optrådt flere gange alene samt med John Nørgaard og Frank Pedersen som ’Spillemandslauget Slæbesild’ eller som ’John, Frank og Helge’ eller som ’John Nørgaard og Helge Lund’. Stiller desuden op ved specielle lejligheder med countrybandet  ’Alfred and the Daredevils’.

10/7 - 19/7

Leon Hegelund alias Løven fra Kongsted

vedgår stadig med klædelig og afslappet beskedenhed, at han er en af de

bedste visefortolkere og guitarister på dette tidspunkt i menneskehedens historie,

og at han har et meget stort og meget varieret repertoire.

Hvor ærgerligt det end er at måtte indrømme det, må vi desværre medgive,

at det går temmelig godt - både med at synge og med at spille til sig selv og andre.

Det du´r såmæn i såvel dur som moll og Leon er vist nok arveligt belastet mht. viserne, lige som f.eks. Thomas Eje og ditto Helmig.

For Visens Venner København indebærer dette, at Leon uhæmmet har hærget lydbilledet på foreningens viseaftener rigtig mange gange i rigtig mange år.

Leons vigtigste opgave ombord er, lissom løven, der fordøjer, at tage det heeeeeeeelt roligt, mens han nyder respekt og uophørlig

kvindelig omsorg som sin naturgivne ret.

10/7 - 19/7

Lena Saul og Klaus Helsøe alias Dansemusene

Lena Saul og Klaus Helsøe har sunget viser sammen i mange år. Repertoiret er bredt og omfatter både gamle og helt nye viser med plads til både humor og eftertænksomhed. Klaus akkompagnerer til sangen på sin harmonika.


.


Klaus er meget inspireret af spillemandsmusik, irsk og skotsk folkemusik

samt de amerikanske sing og songwritere og spiller derfor

i musikgrupperne OlgaPolka, Paxtons og Glarmesterens Svende.

Dans og musik supplerer hinanden godt, så Lena og Klaus er også tit ude at svinge træbenet til folkedans, i Østerbro Jazzklub eller til seniordans,

hvor Lena desuden fungerer som danseinstruktør.

Sang, musik og kulturhistorie er omdrejningspunktet for Lena og Klaus.

.

10/7 - 19/7

Brian Møller alias Donkeymanden

Efter en alt for lang periode på Djævleøen krydser en flygtning sit spor og kommer atter ombord på Visens Skib for at være hyggelig flabet og autodidaktisk uforlignelig på alle tangenter -

uanset, om det er Steinway eller Borsalino.

Brian begyndte at spille, så snart han slap ud af kravlegården.
Far anbragte ham straks i et harmonikaseletøj, og der har han siddet og rynket bælgen helt og aldeles suverænt siden.

21/7 - 30/7

Mette Damgård alias Galionsfiluren

Pikanterier ligger ikke Gallionsfiluren særlig fjernt. Mænd er og bliver hen-des yndlingslegetøj, selv om de aldrig bliver rigtig voksne.

Mette har frydet øjne og øregange med viser og sange overalt, hvor hun får lov, og har pyntet i flere cabareter. Hun er i det virkelige liv mor til fire og har været praktisk gris og har overlevet at være tovholder hos "De splittergale". Derfor kan hun både holde ud og til at være med på Visens Skib. Som vinter- og nøgen-bader bidrager hun til den danske sommers herligheder og forsøger med skiftende held at lokke resten af besætningen ud på dybt vand

21/7 - 30/7

Ivan Bjerre Damgård alias Violinprofessoren

Ivan spiller på hvad som helst, hvis det har strenge, der befinder sig i vandret position. Men han foretrækker dog violin og guitar. Hans højeste mål som musiker er at spille i så mange bands som muligt, han er glad hvis de bare spiller folkemusik og hedder noget, ingen forstår. Vi nævner i flæng Jydsk på Næsen, Ostinat Expressen, Baldrian og IntsåRing. Det er på en eller anden mærkelig måde lykkedes ham at snige sig med på adskillige CD’er og at vinde en DMA folk award som årets komponist i 2007.

Udover humoristiske viser leverer han på Visens skib akkompagnement, andenstemmer og alt for mange vandede vittigheder. Det sidste bliver desværre kun værre, hvis der er øl involveret. Ivan indrømmer hårdt presset at han har et bijob som professor i Datalogi på Århus Universitet, men hævder uopfordret og vedholdende at det ikke var med vilje, og at det i virkeligheden passer fremragende sammen med at spille musik.

Kan muligvis dukke uventet op rundt omkring på Fyn.....

Karen og Tommy Hovgård Nielsen alias Finboerne

Foto: Gilboa Levi

Tommy og Karen har dannet par siden 1970 og har spillet sammen ligeså længe. Der har dog ind imellem været tid til at passe og undervise børn og unge i musik.

Fra 1976 skulle der også bruges lidt tid på at arrangere Midtfynsfestival.

Fritiden gik med at spille rød folk- og rockmusik samt at spille Bornholm tyndt sammen med Ove Bager og sønner.

Efter at have skrevet og udgivet godt 100 sange på Dansk Sang til børn og unge, er det nu blevet tid til at arbejde med egen musik. Først og fremmest finder Karen og Tommy gamle viser frem og giver dem nyt liv. Samtidig skriver de selv nye sange, som gerne skulle være med til at føre traditionen videre, og som de nu tager rundt og underholder med.


I 2022 kan man på kajen risikere at møde